AAA
PRZEDSZKOLE MIŚ W PNIEWACH

Jadłospis na tydzień 09.03.2020 - 15.03.2020

Poniedziałek - 09.03.2020

Śniadanie:
Herbata,
kawa zbożowa na mleku,
pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
kiełbasa zielonogórska,
ogórek świeży
1,3,7,9,10

Obiad:
Zupa ziemniaczana,
racuszki pszenne,
kompot
1,3,7

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
budyń z musem truskawkowym
1,3,7

Wtorek - 10.03.2020

Śniadanie:
Herbata,
rogal maślany
masło 82 % tł.,
powidła węgierkowe,
banan
1,3,7

Obiad:
Zupa rosół,
ziemniaki,
filet z kurczaka panierowany,
warzywa gotowane na parze,
kompot
1,3,7,9,10,12

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo mieszane,
ser twarogowy z rzodkiewką
1,3,7

Środa - 11.03.2020

Śniadanie:
Herbata,
kawa zbożowa na mleku,
pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
szynka konserwowa,
papryka świeża
1,3,7,9,10,12

Obiad:
Zupa marchewkowa,
makaron ze szpinakiem,
kompot
1,3,7,9,10

Podwieczorek:
Bawarka,
woda mineralna (bez ograniczeń),
kisiel wiśniowy,
biszkopty,
winogrono
1,3,7

Czwartek - 12.03.2020

Śniadanie:
Herbata,
kakao,
bułka zwykła,
masło 82 % tł.,
pomidor,
ogórek,
rzodkiewka
1,3,7

Obiad:
Ryż z warzywami
( groszek kons., kukurydza kons., papryka, fasola szparagowa),
kompot
1,3,7,9,10

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
marchew z jabłkiem
1,3,7,9,10,12

Piątek - 13.03.2020

Śniadanie:
Herbata,
kawa zbożowa na mleku,
pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
pasta z makreli w pomidorach,
szczypiorek
1,3,7,9,10

Obiad:
Zupa grochówka z parówką,
pieczywo pszenne,
kompot
1,3,7,9,10

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
ciastka owsiane,
sok 100 %
1,3,7

Sobota - 14.03.2020

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.


Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny.
STRA