Jadłospis na tydzień 14.10.2019 - 20.10.2019

Poniedziałek - 14.10.2019

ŚNIADANIE:
Herbata żurawinowa,
kawa zbożowa na mleku, pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
ogonówka, ser salami,
ogórek kwaszony
1,3,7,10

OBIAD:
Zupa owocowa,
zapiekanka warzywna z ryżem,
kompot wiśniowy
1,3,7

PODWIECZOREK:
Herbata owocowa,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
serek naturalny, pomidor
1,3,7


Wtorek - 15.10.2019

ŚNIADANIE:
Herbata malinowa,
kawa zbożowa na mleku,
bułka zwykła, masło 82 % tł., serek topiony, papryka świeża
1,3,7

OBIAD:
Zupa cebulowa na wywarze warzywnym, ziemniaki puree, chruściki z kurczaka,
buraczki tarte,
kompot jabłkowy
1,3,7,9,10,12

PODWIECZOREK:
Herbata z cytryną,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pieczywo pszenne,
masło 82% tł., pasta z sera żółtego i szynki, gruszka
1,3,7,10


Środa - 16.10.2019

ŚNIADANIE:
Herbata z sokiem truskawkowym,
kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
kiełbasa zielonogórska, sałata
1,3,7,10

OBIAD:
Zupa żurek na boczku
z jajkiem,
pierogi leniwe z cukrem, banan,
kompot wieloowocowy
1,3,7,9,10,12

PODWIECZOREK:
Herbata malinowa,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
kaszka manna
z truskawkami
1,3,7


Czwartek - 17.10.2019

ŚNIADANIE:
Herbata z cytryną,
kawa zbożowa na mleku, owsianka, rogal maślany,
masło 82 % tł.,
dżem brzoskwiniowy
1,3,7

OBIAD:
Krupnik na wywarze mięsnym, z boczkiem i kawałkami kiełbasy,
kompot wiśniowy
1,3,7,9,10,12

PODWIECZOREK:

Herbata sokiem z malin,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
drożdżówka z kruszonką, banan
1,3,7

Piątek - 18.10.2019

ŚNIADANIE:
Herbata wiśniowa,
kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem,
parówka z wody, ketchup, musztarda
1,3,7,9,12

OBIAD:
Zupa gulaszowa,
bułka zwykła,
kompot wieloowocowym
1,3,7,9,10,12

PODWIECZOREK:
Herbata z sokiem malinowym,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
jajko ze szczypiorkiem
1,3,7


Sobota - 19.10.2019

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.


Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny.
STRA