Jadłospis na tydzień 12.08.2019 - 18.08.2019

Poniedziałek - 12.08.2019

Śniadanie:
Herbata truskawkowa,
kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
kiełbasa szynkowa,
sałata
1,3,7,10

Obiad:
Makaron penne,
klopsiki z mięsa mielonego
w sosie pomidorowym,
kompot wieloowocowy
1,3,7,10,12

Podwieczorek:
Herbata z cytryną,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
kaszka manna na mleku
z sosem truskawkowym
1,7

Wtorek - 13.08.2019

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
pasta z ser żółtego i szynki,
ogórek kwaszony
1,3,7,9,10

Obiad:
Ziemniaki puree,
pieczeń z karkówki,
brokuł gotowana,
kompot jabłkowy
1,3,7,9,10,12

Podwieczorek:
Herbata z sokiem malinowym,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
pasztet, szczypiorek
1,3,7,9,10,11,12

Środa - 14.08.2019

Śniadanie:
Herbata prażone jabłko,
kawa zbożowa na mleku, pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
polędwica sopocka,
papryka żółta
1,3,4,10

Obiad:
Ryż z jabłkiem prażonym
i cynamonem
kompot wieloowocowy
1,3,7

Podwieczorek:
Herbata wiśniowa,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
pomidor, ogórek świeży,
ser gouda, szynka gotowana
1,3,7,10

Czwartek - 15.08.2019

Śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

Piątek - 16.08.2019

Śniadanie:
Herbata z cytryną,
kawa zbożowa na mleku, pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
paprykarz szczeciński,
szczypiorek
1,3,4,7

Obiad:
Krupnik z mięsem,
pieczywo mieszane,
kompot wiśniowy
1,3,7,9,10,12

Podwieczorek:
Herbata jabłkowa,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pączek z dżemem,
sok jabłkowy 100%
1,3,6,7

Sobota - 17.08.2019

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.


Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny.