AAA
PRZEDSZKOLE MIŚ W PNIEWACH

Jadłospis na tydzień 19.11.2018 - 25.11.2018

Poniedziałek - 19.11.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem, mielonka staropolska,
papryka zielona [1,7,10]


Obiad:
Zupa pomidorowa na mięsie,
makaron penne z jajkiem,
kompot wieloowocowy,
jabłko [1,3,7]

Podwieczorek:
Herbata żurawinowa, woda mineralna
(bez ograniczeń),pieczywo mieszane z masłem,
serek kanapkowy, rzodkiewka [1,7,9]

Wtorek - 20.11.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa z mlekiem,kawiorek z masłem,
pasta z makreli, ogórek kwaszony [1,4,9]

Obiad:
Zupa selerowa na
wywarze warzywnym,
ziemniaki, kotlet drobiowy panierowany, surówka z kapusty pekińskiej,kompot wieloowocowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata z cytryną,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo mieszane z masłem,
powidła, winogrono [1,7]

Środa - 21.11.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem, baleron, sałata [1,7,10]

Obiad:
Kapuśniak z kwaszonej kapusty ,
racuszki pszenne z bananem,
kompot wieloowocowy [1,3,9]

Podwieczorek:
Herbata z sokiem malinowym,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy,
kompot wieloowocowy [1,7,9]

Czwartek - 22.11.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
bułka z masłem,
pasta witaminowa, jabłko [1,7,9]

Obiad:
Zupa jarzynowa na mięsie,
ziemniaki,
śledź w śmietanie,
kompot malinowy [1,4,7]

Podwieczorek:
Herbata owocowa,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
soczek jabłkowy,
sałatka owocowa z galaretką [1,7]

Piątek - 23.11.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
kawiorek z masłem,
serem salami,
gruszka [1,7]

Obiad:
Zupa grochowa na wywarze mięsnym,
kompot wieloowocowy [1,7,9,10]

Podwieczorek:
Herbata z sokiem malinowym,
woda mineralna
(bez ograniczeń),wafle kakaowe, banan [1,9]

Sobota - 24.11.2018

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.


Niedziela - 25.11.2018

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu bez podawania przyczyny.