Jadłospis na tydzień 11.02.2019 - 17.02.2019

Poniedziałek - 11.02.2019

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem, szynka konserwowa,
ser gouda,
papryka świeża [1,7,10]

Obiad:
Zupa krem z kurczaka,
ryż z prażonym jabłkiem
i cynamonem
kompot truskawkowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata z cytryną,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo mieszane z masłem, pasztet drobiowy, jabłko [1,7,10]


Wtorek - 12.02.2019

Śniadanie:
Herbata malinowa,
kakao, bułka z masłem,
dżem truskawkowy, gruszka [1,7]

Obiad:
Zupa owocowa na wiśniach, ziemniaki puree,
nagetsy z kurczaka,
brukselka gotowana,
kompot wieloowocowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata z sokiem truskawkowym,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj, szczypiorek [1,3,7]

Środa - 13.02.2019

Śniadanie:
Herbata brzoskwiniowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska, ser królewski, papryka konserwowa [1,7,10]

Obiad:
Zupa z fasolki szparagowej
na wywarze mięsnym,
makaron penne z sosem śmietanowo - szpinakowym, kompot wiśniowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata żurawinowa,
woda mineralna (bez ograniczeń),
budyń waniliowy
na mleku z owocami (ananas, brzoskwinia, gruszka) [1,7]

Czwartek - 14.02.2019

Śniadanie:
Herbata z cytryną,
kawa zbożowa z mlekiem, kawiorek z masłem,
miód pszczeli, jabłko [1,7]

Obiad:
Zupa barszcz
na wywarze mięsnym,
kasza jęczmienna,
gulasz wieprzowy,
buraczki tarte z cebulą,
kompot truskawkowy [1,7,9,10]

Podwieczorek:
Herbata z sokiem wiśniowym,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo mieszane z masłem, szynka królewska,
ogórek kwaszony [1,7,10]

Piątek - 15.02.2019

Śniadanie:
Herbata z cytryną,
kawa zbożowa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem,
powidła, winogrono [1,7]

Obiad:
Zupa fasolowa
na wywarze mięsnym,
parówka, kawiorek
kompot wieloowocowy [1,7,9,11]

Podwieczorek:
Herbata z sokiem brzoskwiniowym,
woda mineralna (bez ograniczeń),
kawiorek z masłem,
pasta z makreli, szczypiorek [1,4,7,9]

Sobota - 16.02.2019

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.


Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny.