AAA
PRZEDSZKOLE MIŚ W PNIEWACH

Jadłospis na tydzień 14.09.2020 - 20.09.2020

Poniedziałek - 14.09.2020

Śniadanie:
Herbata,
pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
wędlina drobiowa,
ogórek kwaszony
1,3,7,9

Obiad:
Zupa krem z warzyw,
makaron penne ze szpinakiem,
kompot
1,3,7,9,10,12

Podwieczorek:
Kawa zbożowa na mleku,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
dżem,
banan
1,3,7

Wtorek - 15.09.2020

Śniadanie:
Herbata,
kakao,
bułka mleczna,
masło 82 % tł.,
ser gouda,
papryka
1,3,7

Obiad:
Barszcz zabielany z makaronem,
kasza gryczana,
kurczak po gruzińsku,
kompot
1,3,7,9,10

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
marchew z jabłkiem
-

Środa - 16.09.2020

Śniadanie:
Herbata,
pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
ogonówka,
sałata
1,3,7,9,10,12

Obiad:
Zupa rosół,
ryż, potrawka,
groszek z marchewka,
kompot
1,3,7,9,10

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo pszenne,
masło 82 % tł.,
pasta mięsna
(filet z kurczaka, masło, majonez, ketchup)
1,3,7,9,10,12

Czwartek - 17.09.2020

Śniadanie:
Herbata,
zupa mleczna z zacierką,
rogal maślany,
masło 82 % tł.,
jabłko
1,3,7

Obiad:
Zupa serowa,
kasza jęczmienna,
gulasz,
ogórek kwaszony,
kompot
1,3,7,9,10

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
sałatka jarzynowa,
pieczywo pszenne
1,3,7

Piątek - 18.09.2020

Śniadanie:
Herbata,
kawa zbożowa na mleku,
pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
pasta z jaj ze szczypiorkiem
1,3,7

Obiad:
Zupa brokułowa,
ziemniaki,
śledź w śmietanie,
kompot
1,3,4,7,9,10

Podwieczorek:
Bawarka,
woda mineralna (bez ograniczeń),
drożdżówka z serem,
sok 100 %
1,3,7

Sobota - 19.09.2020

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny.
STRA