Jadłospis na tydzień 20.01.2020 - 26.01.2020

Poniedziałek - 20.01.2020

Śniadanie:
Herbata,
kawa zbożowa na mleku,
pieczywo mieszane, masło 82 % tł.,
kiełbasa krakowska,
rzodkiewka
1,7,9,10

Obiad:
Zupa ogórkowa,
makaron penne z jajkiem,
kompot
1,3,7,9,12

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
budyń na mleku
z truskawkami
1,7,9

Wtorek - 21.01.2020

Śniadanie:
Herbata,
kakao,
pieczywo mieszane, masło 82 % tł.
ser rolada ustrzycka, gruszka
1,3,7,9,10

Obiad:
Zupa selerowa,
łazanki z mięsem mielonym i kapustą kwaszoną,
kompot
1,3,7,9,10,12

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo mieszane, masło 82 % tł.,
wątrobianka,
ogórek świeży
1,3,7,9,10,12

Środa - 22.01.2020

Śniadanie:
Bawarka na mleku,
kawa zbożowa na mleku,
bułka mleczna, masło 82 % tł.,
kiełbasa żywiecka,
papryka
1,3,7,9,10

Obiad:
Zupa rosół,
kasza jęczmienna,
gulasz wieprzowy,
ogórek kwaszony
kompot
1,3,7,9,10,12

Podwieczorek:
Bawarka na mleku,
woda mineralna (bez ograniczeń),
sałatka z kurczaka,
pieczywo pszenne, masło 82 % tł.,
(kurczak, ananas, kukurydza, pietruszka)
1,3,7,9,10

Czwartek - 23.01.2020

Śniadanie:
Herbata,
zupa mleczna z zacierką,
pieczywo pszenne, masło 82 % tł.,
ser żółty, ogórek świeży
1,3,7,9,10

Obiad:
Zupa cebulowa,
makaron świderki, sos boloński,
kompot
1,3,7,9,10

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
pieczywo mieszane, masło 82 % tł.,
wędlina drobiowa,
rzodkiewka
1,3,7,9,10,12

Piątek - 24.01.2020

Śniadanie:
Herbata,
pieczywo mieszane, masło 82 % tł.,
pasta łososiowa, szczypiorek
1,3,4,7,9,10,12

Obiad:
Zupa grochowa na mięsie,
pieczywo pszenne,
kompot
1,3,7,9,10

Podwieczorek:
Bawarka na mleku,
woda mineralna (bez ograniczeń),
jogurt „MONTE”,
sok 100%
1,3,7


Sobota - 25.01.2020

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.


Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny.
STRA