AAA
PRZEDSZKOLE MIŚ W PNIEWACH

Jadłospis na tydzień 10.12.2018 - 16.12.2018

Poniedziałek - 10.12.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
kawa zbożowa,
pieczywo mieszane z masłem, baleron,
ogórek kwaszony [1,7,9]

Obiad:
Zupa kalafiorowa na mięsie, makaron świderki z sosem śmietanowo – szpinakowym,
kompot malinowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata żurawinowa,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pieczywo mieszane z masłem, dżem brzoskwiniowy, jabłko [1,7]

Wtorek - 11.12.2018

Śniadanie:
Herbata malinowa,
zupa mleczna z makaronem,
kawiorek z masłem, ser salami,
papryka czerwona [1,7,9]

Obiad:
Zupa krem z białych warzyw na wywarze mięsnym,
filet drobiowy w sosie śmietanowo – musztardowym, kasza jaglana,
surówka z marchwi i jabłka,
kompot wieloowocowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata z cytryną,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
kisiel wiśniowy,
wafelek typu: „Grzesiek” [1,7]

Środa - 12.12.2018

Śniadanie:
Herbata brzoskwiniowa,
kawa zbożowa,
pieczywo mieszane z masłem, pieczeń "w korytku",
śliwka [1,7,9]

Obiad:
Zupa pomidorowa na wywarze warzywnym z ryżem,
makaron z serem,
kompot wiśniowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata z sokiem malinowym,
woda mineralna
(bez ograniczeń
budyń waniliowy z truskawkami, banan [1,7,9]

Czwartek - 13.12.2018

Śniadanie:
Herbata malinowa,
kawa zbożowa,
bułka maślana
powidła, jabłko [1,7,10]

Obiad:
Zupa barszcz na mięsie,
pyzy, pieczeń wieprzowa, buraczki, kompot truskawkowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata żurawinowa,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pieczywo mieszane z masłem, serek naturalny ze szczypiorkiem [1,7,9]

Piątek - 14.12.2018

Śniadanie:
Herbata owocowa,
pieczywo mieszane
z masłem, pasta łososiowa, ogórek kwaszony [1,7,10]

Obiad:
Zupa gulaszowa,
pieczywo mieszane,
kompot wieloowocowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna
(bez ograniczeń),
pierniki, banan
sok jabłkowy 100% [1,3,7]

Sobota - 15.12.2018

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.


Niedziela - 16.12.2018

Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu bez podawania przyczyny.