Jadłospis na tydzień 15.04.2019 - 21.04.2019

Poniedziałek - 15.04.2019

Śniadanie:
Herbata jabłko pieczone,
kawa zbożowa z mlekiem,
pieczywo mieszane z masłem, szynka bamberka,
ser ementaler,
ogórek świeży [1,7,9,10]

Obiad:
Zupa jarzynowa
na wywarze mięsnym,
makaron świderki,
sosem pomidorowym,
kompot wieloowocowy [1,7,9,10]

Podwieczorek:
Herbata z sokiem wiśniowym,
woda mineralna (bez ograniczeń),
kawiorek z masłem,
powidła, banan [1,7,9]

Wtorek - 16.04.2019

Śniadanie:
Herbata waniliowa,
kakao,
pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa drobiowa, ser salami,rzodkiewka [1,3,7,9]

Obiad:
Zupa brokułowa
na wywarze mięsnym,
ryż, sos carbonare,
kompot truskawkowy [1,7,9,10]

Podwieczorek:
Bawarka na mleku,
woda mineralna (bez ograniczeń),
budyń waniliowy z owocami (jabłko, gruszka, ananas, brzoskwinia) [1,7,9]

Środa - 17.04.2019

Śniadanie:
Herbata śliwkowa,
kawa zbożowa z mlekiem,
kawiorek z masłem,
szynka gotowana,
jajko gotowane,
sałata [1,7,9,10]

Obiad:
Zupa owocowa,
kasza jęczmienna,
pulpeciki w sosie pieczeniowym,
ogórek konserwowy
kompot wiśniowy [1,7,9]

Podwieczorek:
Herbata z cytryną,
woda mineralna (bez ograniczeń),
kawiorek z masłem,
dżem różany,
sok 100 % multiwitamina [1,7,9]

Czwartek - 18.04.2019

Śniadanie:
Herbata z cytryną,
zupa mleczna z zacierką,
kawiorek z masłem,
pasta z makreli,
papryka żółta [1,7,9,10]

Obiad:
Zupa ziemniaczana
na wywarze warzywnym,
racuszki z musem jabłkowym,
kompot jagodowy [1,4,7,9]

Podwieczorek:
Herbata pieczone jabłko,
woda mineralna (bez ograniczeń),
kefir, drożdżówka z kruszonką, winogrono [1,3,7,9]

Piątek - 19.04.2019

Śniadanie:
Herbata z sokiem wiśniowym,
pieczywo mieszane z masłem, ser gouda,
marchewka [1,4,7,9]

Obiad:
Zupa krem warzywny,
kawiorek z masłem, banan
kompot wieloowocowy [1,7]

Podwieczorek:
Herbata z malinami,
woda mineralna (bez ograniczeń),
soczek 100 % jabłkowy,
wafelek „Grzesiek” [7,9]

Sobota - 20.04.2019

Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców.


Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny.