Jadłospis (2021-01-25 - 2021-01-31)
poniedziałek - 2021-01-25 |
---|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, pieczywo żytnie, masło 82 % tł., szynka biała, ogórek kwaszony 1,3,7 Obiad: Zupa pomidorowa lanymi kluseczkami, makaron z kurczakiem i szpinakiem, kompot 1,3,7 Podwieczorek: Herbata, woda mineralna (bez ograniczeń), pieczywo mieszane, masło 82 % tł., ser gouda, papryka 1,3,7 |
wtorek - 2021-01-26 |
---|
Śniadanie: Kakao, pieczywo pszenne, masło 82 % tł., parówka drobiowa, ketchup, musztarda 1,3,7 Obiad: Zupa jarzynowa, ziemniaki, pieczeń z karkówki, kapusta gotowana modra, kompot 1,3,7 Podwieczorek: Herbata, woda mineralna (bez ograniczeń), pieczywo razowe, masło 82 % tł., powidła węgierkowe, mandarynka 1,3,7 |
środa - 2021-01-27 |
---|
Śniadanie: Kawa zbożowa na mleku, bułka mleczna, masło 82 % tł., miód naturalny, jabłko 1,3,7 Obiad: Zupa rosół z makaronem, ryż, potrawka, marchewka z groszkiem, kompot 1,3,7 Podwieczorek: Bawarka, woda mineralna (bez ograniczeń), pieczywo żytnie, masło 82 % tł., kiełbasa żywiecka, sałata 1,3,7 |
czwartek - 2021-01-28 |
---|
Śniadanie: Mleko z płatkami kukurydzianymi, bułka grahamka, masło 82 % tł., banan 1,3,7 Obiad: Zupa koperkowa, pyzy z sosem myśliwskim, kompot 1,3,7 Podwieczorek: Herbata, woda mineralna (bez ograniczeń), zapiekanka z serem, szynką i pomidorem 1,3,7 |
piątek - 2021-01-29 |
---|
Śniadanie: Herbata, bułka zwykła, masło 82 % tł., pasta z jaj, szczypiorek 1,3,7 Obiad: Zupa porowa, ziemniaki, filet z mintaja, surówka z kapusty pekińskiej, kompot 1,3,4,7 Podwieczorek: Sok 100% woda mineralna (bez ograniczeń), pączek z dżemem 1,3,7 |
niedziela - 2021-01-31 |
---|
Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP. Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu. Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta. Alergeny: 1. Zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3. Jajka i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne, 5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/, 6. Soja i produkty pochodne, 7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/, 8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie, 9. Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne, 12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny. |