PRZEDSZKOLE MIŚ W PNIEWACH

Jadłospis (2021-02-01 - 2021-02-07)


Jadłospis na dzień 2021-02-01
poniedziałek - 2021-02-01
Śniadanie:
Herbata z cytryną,
pieczywo mieszane,
masło 82 % tł.,
wędlina drobiowa,
rzodkiewka
1,3,7

Obiad:
Zupa krem z warzyw,
makaron z serem twarogowym,
kompot
1,3,7

Podwieczorek:
Herbata,
woda mineralna (bez ograniczeń),
bułka grahamka,
masło 82 % tł.,
dżem,
jabłko
1,3,7
Jadłospis na dzień 2021-02-02
wtorek - 2021-02-02
Śniadanie:
Kawa zbożowa na mleku,
woda mineralna (bez ograniczeń),
bułka mleczna,
masło 82 % tł.,
ser gouda,
papryka
1,3,4,7

Obiad:
Zupa z fasolki szparagowej,
ryż,
pulpety w sosie pomidorowym,
kompot
1,3,7

Podwieczorek:
Herbata,
pieczywo żytnie,
masło 82 % tł.,
pasta z makreli wędzonej,
szczypiorek
1,3,7
Jadłospis na dzień 2021-02-03
środa - 2021-02-03
Śniadanie:
Kakao,
bułka grahamka,
masło 82 % tł.,
ogonówka,
sałata
1,3,7

Obiad:
Zupa krem z brokułów,
szpecle na boczku,
kapusta biała,
kompot
1,3,7

Podwieczorek:
Woda mineralna (bez ograniczeń),
budyń z musem malinowym
1,3,7
Jadłospis na dzień 2021-02-04
czwartek - 2021-02-04
Śniadanie:
Zupa mleczna z zacierką,
rogal maślany,
masło 82 % tł.,
banan
1,3,7

Obiad:
Zupa selerowa,
kasza burgund,
gulasz,
ogórek kiszony,
kompot
1,3,7

Podwieczorek:
Herbata z miodem i cytryną,
woda mineralna (bez ograniczeń),
marchew z jabłkiem
1,3,7
Jadłospis na dzień 2021-02-05
piątek - 2021-02-05
Śniadanie:
Herbata,
pieczywo żytnie,
masło 82 % tł.,
pasta litewska
(filet z kurczaka, masło, majonez, ketchup)
1,3,7

Obiad:
Zupa barszcz,
ziemniaki,
śledź w śmietanie,
kompot
1,3,4,7

Podwieczorek:
Bawarka,
woda mineralna (bez ograniczeń),
drożdżówka z serem
1,3,7
Jadłospis na dzień 2021-02-06
sobota - 2021-02-06
Potrawy przygotowane są zgodne z systemem HACCP.
Woda mineralna dostępna w ciągu dnia pobytu dziecka w przedszkolu.
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości [1,6,10,9] wg oświadczenia producenta.
Alergeny:
1. Zboża zawierające gluten,
2. Skorupiaki i produkty pochodne,
3. Jajka i produkty pochodne,
4. Ryby i produkty pochodne,
5. Orzeszki ziemne/arachidowe/ i produkty pochodne/,
6. Soja i produkty pochodne,
7. Mleko i produkty pochodne /łącznie z laktozą/,
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe orzechy włoskie,
9. Seler i produkty pochodne,
10. Gorczyca i produkty pochodne,
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,
12. Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie bez podania przyczyny.