PRZEDSZKOLE MIŚ W PNIEWACH

Tutaj powinien być opis

Jadłospis od 10.02.2025r. do 14.02.2025r.

 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

10 lutego 2025 r.

 

Poranny przysmak

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., powidła śliwkowe, jabłko

Zupa ogórkowa z ryżem białym, racuchy pszenne z bananem, winogrono, woda mineralna**

Jogurt owocowy, gruszka, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7,9*

1,3,7*

 

Wtorek

11 lutego  2025 r.

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., polędwica staropolska, papryka zielona

 

Zupa cebulowa, kasza bulgur, mięso gulaszowe w warzywach, ogórek kiszony, woda mineralna**

Herbata z cytryną pieczywo mieszane, masło 82%tł., pasztet drobiowy, kalarepa, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7,9*

1,3,7*

 

Środa

12 lutego 2025 r.

 

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., serek biały kanapkowy ze szczypiorkiem, rzodkiewka

Pyzy drożdżowe z sosem bolońskim, ogórek zielony, kompot

Kaszka manna z malinami, andruty, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7,9*

1,3,7*

 

Czwartek

13 lutego 2025 r.

 

Kakao na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., pasta z jaj- wyrób własny, ogórek zielony

Ziemniaki duszone, filet rybny z serem, surówka z kapusty czerwonej z dodatkiem selera i rodzynek, kompot

Serek homogenizowany, paluch kukurydziany, papryka czerwona, woda mineralna**

 

Alergeny

1,3,7*

1,3,4,7*

1,3,7*

 

Piątek

14 lutego 2025 r.

 

Herbata bawarka na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., paprykarz szczeciński, ogórek kiszony

Zupa krupnik na wywarze warzywno-mięsnym, kompot

Woda mineralna** z cytryną, ciasto drożdżowe z owocami-  wypiek własny, mandarynka

Alergeny

1,3,4,7*

1,3,7*

1,3,7*

 

*Alergeny zaznaczono cyframi w jadłospisie, a ich wykaz stanowi załącznik do jadłospisu.

**bez ograniczeń

 Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.