PRZEDSZKOLE MIŚ W PNIEWACH

Tutaj powinien być opis

Jadłospis od 17.02.25r. do 21.02.25r.

 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

17 lutego 2025 r.

 

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., szynka bez wędzenia, ogórek kiszony

 Zupa jarzynowa zabielana, makaron pszenny i pełnoziarnisty z serem twarogowym, woda mineralna**

Surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem soku z cytryny i rodzynek, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7,9*

1,3,7*

 

Wtorek

18 lutego  2025 r.

Kawa zbożowa na mleku,  pasta warzywna- wyrób własny (fasola czerwona, ciecierzyca, pomidory suszone, majonez, masło 82%tł.), pieczywo mieszane, ser żółty, papryka zielona

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Budyń waniliowy z malinami, ciastko zbożowe fit, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7,9*

1,3,7*

 

Środa

19 lutego 2025 r.

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., ser twarogowy, szczypiorek

 

Ziemniaki gotowane, kotlety z jaj gotowanych i zielonej pietruszki, marchewka z groszkiem, kompot

Kisiel owocowy, biszkopty, gruszka, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7*

1,3,7*

 

Czwartek

20 lutego 2025 r.

 

Owsianka na mleku z musem jagodowym, rodzynkami, pestkami słonecznika, pieczywo mieszane, masło 82%tł., miód, banan

Makaron spaghetti z filetem z kurczaka,  sos słodko-kwaśny(ananas, papryka czerwona, marchewka), kompot

 

Herbata z cytryną,  pieczywo mieszane, masło 82%tł., szynka drobiowa, ogórek szklarniowy

Alergeny

1,3,7*

1,3,4,7*

1,3,7*

 

Piątek

21 lutego 2025 r.

 

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., pasta z makreli, sałata masłowa

Zupa barszcz czerwony, zabielany, makaron łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami, woda mineralna**

Babka piaskowa, sok owocowy, gruszka, woda mineralna**

Alergeny

1,3,4,7*

1,3,7,9*

1,3,7*

 

*Alergeny zaznaczono cyframi w jadłospisie, a ich wykaz stanowi załącznik do jadłospisu.

**bez ograniczeń

 Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.