
Jadłospis od 17.02.25r. do 21.02.25r.
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 17 lutego 2025 r.
|
Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., szynka bez wędzenia, ogórek kiszony |
Zupa jarzynowa zabielana, makaron pszenny i pełnoziarnisty z serem twarogowym, woda mineralna** |
Surówka z marchewki i jabłka z dodatkiem soku z cytryny i rodzynek, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
Wtorek 18 lutego 2025 r. |
Kawa zbożowa na mleku, pasta warzywna- wyrób własny (fasola czerwona, ciecierzyca, pomidory suszone, majonez, masło 82%tł.), pieczywo mieszane, ser żółty, papryka zielona |
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z kapusty kiszonej, kompot |
Budyń waniliowy z malinami, ciastko zbożowe fit, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
Środa 19 lutego 2025 r. |
Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., ser twarogowy, szczypiorek
|
Ziemniaki gotowane, kotlety z jaj gotowanych i zielonej pietruszki, marchewka z groszkiem, kompot |
Kisiel owocowy, biszkopty, gruszka, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7* |
1,3,7* |
Czwartek 20 lutego 2025 r.
|
Owsianka na mleku z musem jagodowym, rodzynkami, pestkami słonecznika, pieczywo mieszane, masło 82%tł., miód, banan |
Makaron spaghetti z filetem z kurczaka, sos słodko-kwaśny(ananas, papryka czerwona, marchewka), kompot |
Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., szynka drobiowa, ogórek szklarniowy |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,4,7* |
1,3,7* |
Piątek 21 lutego 2025 r.
|
Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., pasta z makreli, sałata masłowa |
Zupa barszcz czerwony, zabielany, makaron łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami, woda mineralna** |
Babka piaskowa, sok owocowy, gruszka, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,4,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
|
*Alergeny zaznaczono cyframi w jadłospisie, a ich wykaz stanowi załącznik do jadłospisu.
**bez ograniczeń
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.