
Jadłospis od 10.03.25r. do 14.03.25r.
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 10 marca 2025r.
|
Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., szynka konserwowa, ogórek kiszony |
Zupa brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym z ryżem, zabielana, szpecle na mące pszennej z boczkiem, kapusta biała gotowana, woda mineralna** |
Budyń waniliowy z truskawkami, banan, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
Wtorek 11 marca 2025r. |
Herbata z cytryną, jaglanka na mleku, truskawki, borówki, miód pszczeli, naturalny, pieczywo mieszane, masło 82%tł. |
Zupa krem cebulowa na wywarze mięsno-warzywnym, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z buraczków z chrzanem, woda mineralna** |
Kubek mleka, pieczywo mieszane, masło 82%tł, dżem owocowy, jabłko, woda mineralna |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
Środa 12 marca 2025r. |
Kakao na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., szynka bamberka, pomidor |
Zupa pomidorowa zabielana, na wywarze mięsno-warzywnym z makaronem, pierogi leniwe z masełkiem (ser twarogowy, mąka pszenna, jajka), kalarepa słupki, woda mineralna** |
Kisiel owocowy, winogrono, baton zbożowy fit, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
Czwartek 13 marca 2025r.
|
Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., pasta witaminowa- wyrób własny (twaróg półtłusty, szczypiorek, koperek), rzodkiewka |
Ziemniaki gotowane, kotlet drobiowy panierowany, surówka z selera i jabłka, kompot |
Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., miód pszczeli naturalny, mandarynka, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7* |
1,3,7* |
Piątek 14 marca 2025r.
|
Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł.,pasta rybna z tuńczyka- wyrób własny, rukola |
Zupa grochowa na wywarze mięsno-warzywnym, mięso wieprzowe, pieczywo, papryka czerwona paski, kompot |
Woda z sokiem owocowym, pieczywo mieszane, masło 82%tł., pasztet drobiowy, ogórek szklarniowy słupki, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,4,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
|
*Alergeny zaznaczono cyframi w jadłospisie, a ich wykaz stanowi załącznik do jadłospisu.
**bez ograniczeń
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.