
Jadłospis od 17.03.25r.-21.03.25r.
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 17 marca 2025r. ŻÓŁTY |
Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., ser żółty, papryka żółta |
Makaron pszenny i pełnoziarnisty, filet z kurczaka w sosie cytrynowym, kalafior na parze, kompot |
Kisiel cytrynowy, banan, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7* |
1,3,7* |
Wtorek 18 marca 2025r. CZERWONY
|
Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., dżem truskawkowy, czerwone jabłko |
Ziemniaki gotowane, klopsiki drobiowo-wieprzowe z sosem pomidorowym, sałatka z pomidora i ogórka szklarniowego, kompot |
Kasza manna z sosem truskawkowym, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7* |
1,3,7* |
Środa 19 marca 2025r. POMARAŃCZOWY
|
Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., pasta z łososia- wyrób własny z koperkiem, papryka pomarańczowa |
Zupa marchewkowo- pomarańczowa, ryż paraboliczny, zraz mielony, marchewka z groszkiem, woda mineralna** |
Jogurt pitny, sałatka brzoskwiniowo- mandarynkowa, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
Czwartek 20 marca 2025r. NIEBIESKI
|
Kakao na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., powidła śliwkowe |
Pyzy drożdżowe z sosem jagodowym, winogrono ciemne, kompot |
Serek homogenizowany borówkami, ciastko zbożowe fit, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,7* |
1,3,7* |
1,3,7* |
Piątek 21 marca 2025r. ZIELONY
|
Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł, pasta brokułowo- twarogowa- wyrób własny, sałata masłowa |
Zupa z zielonego ogórka, parówka cienka, pieczywo mieszane, kompot |
Owocowy talerz- kiwi, winogrono jasne, sok owocowy, woda mineralna** |
Alergeny |
1,3,4,7* |
1,3,7,9* |
1,3,7* |
|
*Alergeny zaznaczono cyframi w jadłospisie, a ich wykaz stanowi załącznik do jadłospisu.
**bez ograniczeń
Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.