PRZEDSZKOLE MIŚ W PNIEWACH

Tutaj powinien być opis

Jadłospis od 17.03.25r.-21.03.25r.

 

 

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

Poniedziałek

17 marca 2025r.

ŻÓŁTY

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., ser żółty, papryka żółta

Makaron pszenny i pełnoziarnisty, filet z kurczaka w sosie cytrynowym, kalafior na parze, kompot

Kisiel cytrynowy, banan, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7*

1,3,7*

 

Wtorek

18 marca 2025r.

CZERWONY

 

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., dżem truskawkowy, czerwone jabłko

Ziemniaki gotowane, klopsiki drobiowo-wieprzowe z sosem pomidorowym, sałatka z pomidora i ogórka szklarniowego, kompot

Kasza manna z sosem truskawkowym, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7*

1,3,7*

 

Środa

19 marca 2025r.

POMARAŃCZOWY

 

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł., pasta z łososia- wyrób własny z koperkiem, papryka pomarańczowa

Zupa marchewkowo- pomarańczowa, ryż paraboliczny, zraz mielony, marchewka z groszkiem, woda mineralna**

Jogurt pitny, sałatka brzoskwiniowo- mandarynkowa, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7,9*

1,3,7*

 

Czwartek

20 marca 2025r.

NIEBIESKI

 

Kakao na mleku, pieczywo mieszane, masło 82%tł., powidła śliwkowe

Pyzy drożdżowe z sosem jagodowym, winogrono ciemne, kompot

Serek homogenizowany borówkami, ciastko zbożowe fit, woda mineralna**

Alergeny

1,3,7*

1,3,7*

1,3,7*

 

Piątek

21 marca 2025r.

ZIELONY

 

Herbata z cytryną, pieczywo mieszane, masło 82%tł,  pasta brokułowo- twarogowa- wyrób własny, sałata masłowa

Zupa z zielonego ogórka, parówka cienka, pieczywo mieszane, kompot

Owocowy talerz- kiwi, winogrono jasne, sok owocowy, woda mineralna**

Alergeny

1,3,4,7*

1,3,7,9*

1,3,7*

 

*Alergeny zaznaczono cyframi w jadłospisie, a ich wykaz stanowi załącznik do jadłospisu.

**bez ograniczeń

 Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.